Blog

Máme tady novou výstavní sezónu a první mezinárodní výstavu DUO CACIB v BRNĚ, pouhých 300 km od domova. V období kdy máme doma štěňátka se mi na výstavy příliš nechce z obavy, abychom si něco nežádoucího domu nepřivezli. Ale na podzim jsme se s dcerou, Slávkou, to pro upřesnění, i když jinou dceru nemám, rozhodli, že by bylo dobré se pokusit s ...

Na letošní hned tak nezapomeneme. Rebarborka se rozhodla, že přivede na svět štěňátka. Chystala se na porod od rána, byla neklidná, přerovnávala si stále pelíšek, a čekala kdy to začne. Po 16 hodině jsme měli první fenu na světě.

Na Nový rok nepršelo a občas se ukázalo i sluníčko, a tak jsem vzali štěňátka na zahradu, aby mohla objevovat svět. Některá zjistila, že je tráva vlhká a zprvu opatrně našlapovala, ale po chvilce začala všechna pobíhat, nosit spadané jabloňové lístky a tahat za tkaničky u mých bot.

Dnes jsme se odhodlali k focení štěňátek. Vanilce, Verbence, Violce, Václavce, Vistarii a Vilínkovi jsou tři týdny, tak jsme usoudili, že je ten správný čas. Navíc, příležitost pro pěkné fotky s vánoční atmosférou.

Dnes nám pan doktor potvrdil březost naší fenky Rebarborky GRAND PETROS, jsme moc rádi, že jsme na dobré cestě k zajímavým štěňátkům po červeném brabantíkovi SHEVILAN Theodor. Pejsek sice žije nedaleko Golčova Jeníkova u paní Kateřiny Duškové (chs. Modrý dukát), ale pochází z Lotyšska z chovatelské stanice Shevilan manželů Alex & Ilana Shevsky.

Očekávaná štěňátka jsou na světě! Toulitka a Leošek mají od 17. listopadu krásných 6 štěňat, 5 holčiček a 1 kluka. Toulitka zvládla svůj první porod předpisově, bez problémů. Je to vzorná, ale hodně unavená maminka. Naštěstí jí chutná, pravidelně doplňuje energii na krmení a čištění štěňátek. Pupíci pravidelně přibírají na váze a po deseti...

Tak já nevím, teda asi vím, už nebudu dopředu nic plánovat. Přírodu člověk nedokáže ovlivnit, a když máte spočítáno, že bude Rebeka hárat v prosinci, začne si kliďánko hárat už v listopadu. Pejska, kterého jsme si vybrali nebyl v listopadu k dispozici a tak jsme vybírali znova. Vybrali jsme Rebece krásného červeného brabantíka Theodora Shevilana.

Štěňata se narodí kolem 20. listopadu. Dnes jsme byl s Toulitkou na ultrazvuku a pan veterinář nám potvrdil březost. My jsme si doma říkali, že to je jistý, začala být na sebe velmi opatrná, najednou má nechuť k jídlu ... zkrátka ty správné příznaky. A teď to máme potvrzené.

V neděli jsem si přivstal, abych mohl vystavovat v Českých Budějovicích. Vstávání ve 4 hodiny ráno je stále náročnější, nevíte, čím by to mohlo být? Vždycky si cestou říkám PROČ? Ale jo, nakonec jsem byl rád.